true love by Jenny

Här blev jag den jag är, här kommer jag förbli <3

Äta bör man annars dör man

Smått och gott.. Permalink0

Snart ny vecka, jobb och träning och lagad mat står på schemat, försöker tänka på vad jag kan spara in pengar nånstanns, så jag får min lägenhet ;) självklart är det ju mina restaurang besök som kostar så otroligt mkt, äter ute ca. 5 ggr i veckan. så nu ska jag börja laga mat igen. haha kul att jag skriver igen.

 På Måndag ska det lagas mat så jag har lite matlådor :) 


1.

Ingredienser

4 port

400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla® smör-&rapsolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm svartpeppar
500 g KESO® cottage cheese grillad paprika
1 dl svarta oliver, urkärnade
6 lasagneplattor, fullkorn
2 dl Arla Köket® riven ost gratäng

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.  Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna. 

Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör i cottage cheese och oliver. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.
GI-lasagne


2. 

Penang gryta

Supergod gryta och löjligt enkel att göra

Ingredienser

4 Kycklingfileèr
(kan bytas ut mot 1 extra burk wok grönsaker)
2 burkar Wok grönsaker
1 burk grytbas paneng curry
1 burk uncel bens Thai curry
2 tsk grön curry pasta
1 burk cocosmjölk

Gör så här

Skär kycklingen i lagom stora bitar och stek dom färdiga.

Häll i wok grönsakerna, grytbasen, uncelbens såse, curry pastan och cocosmjölken. Låt allt koka upp och servera med jasmineris.


Mkt nöjd med veckans träning även fast jag har jobbat 70 h den här veckan.

Måndag: dance. ben/pass. core
tisdag: crosstraining
onsdag: powerstep
Torsdag:vila, jobbar dygn
fredag: armar/mage/rygg
Lördag: vila, jobbar dygn
Söndag: kondition. ben :)
Till top